FAQ

Her kan du finne svar på de mest stilte spørsmålene om DreamSafe.

Sky alene uden kanter Copy 2

Du kan finne en forhandler i nærheten av deg ved å bruke funksjonen finn forhandler.

Almindelige tisseunderlag har ofte en vanntett bakside, som stopper vesken i at trenge ned i madrassen. Den vanntette bakside gjør ofte underlaget varmt og ubehagelig å ligge på, da svette og andre væsker ikke kommer seg bort fra kroppen. DreamSafe toppmadrassen har utover det lag som det ikke går an for væske å trenge igjennom, samt et luftfult lag på toppen, som leder væsken inn i toppmadrassens kjerne. Barnet ligger tørt og godt, selv etter uhell med urin og oppkast. Det luftfylte lag har også den gode egenskap, at barnet kan trekke været fritt, selv med ansiktet vendt ned i madrassen. Det danske helse- og legemiddeltilsynet anbefaler at barn sover på ryggen for å unngå at det blir for varmt når de sover. På en DreamSafe overmadrass kan barnet puste fritt, selv om det ved et uhell havner på magen og får ansiktet ned i overmadrassen. Hele toppmadrassen kan vaskes ved 60 grader og konstruksjonen gjør,
at støvmidd ikke kan leve i madrassen.

Ja det kan man. Du kan kjøpe en ekstra toppmadrass som fx  når du vasker den som følger med alle DreamSafe madrasser, eller som kan brukes oven på hvilken som helst madrass.

Ja, det kan man godt, men vi anbefaler det ikke, dette på grunn av pustbarheten nedsettes alt etter hvor tett vevringen på lakenet er.

Nei, la madrassen lufttørke. Madrassen tørker ganske raskt pga den store luftgjennomstrømning. 

Vi anbefaler en temperatur på omtrent 18
grader.

Det danske helse- og legemiddeltilsynet anbefaler at barn sover på ryggen for å unngå at det blir for varmt når de sover. 

Du kan få DreamSafe i følgende mål:

 • Sprinkelseng, madrass str: 60×120
 • Juniorseng, madrass str: 70×160
 • Barnevogn, madrass str: 36×96
 • Bærebag, madrass str: 30×75
 • Kombivogn, madrass str: 37×79
 • Vugge, madrass str: 40×84
 • Toppmadrass 60×120
 • Toppmadrass 70×160
 • Toppmadrass 36×96
 • Toppmadrass 30×75
 • Toppmadrass 37×79
 • Toppmadrass 40×84

Sunnhetsstyrelsen i Danmark anbefaler følgende:

Barnets seng skal være sikker utformet med solid bunn, sider og gavl og uten pynt, skruer eller lignende som barnet har muligheter for å få tak i og dermed en fare for at barnet putter gjenstanden i munnen og muligheten for kvelning da er tilstede.

Avstanden mellom sprinklene skal være mellom 4,5 og 6 cm. Dermed unngår man, at barnet kan presse kroppen/hodet mellom sprinklene og man unngår faren for kvelning.

Sidene skal minst være 60 cm høye, når sengebunnen er i laveste posisjon og 30 cm, når bunnen er i øverste posisjon. Fjern siden på sprinkelsengen, når barnet selv kan krype over, så forebygges fallulykker.

Er det lamelbunn, bør avstanden mellom lamellene være maks. 6 cm. Avstanden mellom bunn og sider/Gavl må være maks. 2,5 cm. Andre åpninger og fx skruhuller skal enten være under 0,7 cm eller mellom 1,2 og 2,5 cm.

De 5 års garanti dekker tilfelle av synlig formlegging, hvor barnet vekt forårsaker fordybninger i madrasskjernen på minimum 1,5 cm. Garantien dekker kun hvis madrassen har vært brukt sammen med DreamSafe toppmadrass.

Garantien dekker kun ved fremvisning av gyldig kvittering. Spar dette innlegg og henvend deg til butikken som madrassen er kjøpt fra for at benytte deg av garantien.

Vedlikehold:

Husk å lufte madrassen jevnlig, for å unngå fikt fra barnet utvikler seg: Fjern madrassbetrekket og sett madrassen på høykant på et sted med høy luftsirkulasjon. Vask toppmadrassen sirka hver 14 dag, spesielt hvis barnet har støvallergi. Se vaskeinstruks her inder, samt på vaskemerket på produktet.

 

Vask: 
Madraskerne: Fjern betrækket og rens skumkernen med en fugtig klud og lad den lufttørre.
Madrasbetræk: Vask ved 60 grader og lad det lufttørre.
Topmadras: Vask ved 60 grader og lad den lufttørre.
For flere detaljer: Se vaskemærke på de enkelte produktdele.

 

Madrasskjerne: Fjern betrekket og rens skumkjernen med en fuktig klutt og la den lufttørke.

Madrassbetrekk: Vask ved 60 grader og la det lufttørke.

Toppmadrass: Vask ved 60 grader og la den lufttørke.

For flere detaljer: Se vaskemerket på de enkelte produkter.

Bruk for hjelp?

Alle våre DreamSafe forhandlere står klar til å hjelpe deg med kjøpet av ditt DreamSafe produkt. Du kan også lese mye mer om konseptet og produktene på denne side. Du er også  velkommen til å sende oss en melding nederst på siden

Write us